Heliumballonnen

Geweldig leuk voor je feest, die helium ballonnen!

folieballon sterHeb jij je feestje wel eens opgefleurd met helium ballonnen? Of het nu een groot of klein feest is, ballonnen gevuld met helium geven een geweldige uitstraling aan je feest. En, wat ook erg leuk is, is dat ze in heel veel formaten, vormen en kleuren te krijgen zijn!

Wanneer je helium ballonnen koopt, bedenk dan hoe je de ruimte wilt decoreren. En ook welke soort ballonnen je wilt gebruiken. Er zijn namelijk twee soorten heliumballonnen: latex ballonnen en folie ballonnen. Helium ballonnen kun je natuurlijk ook altijd met lucht vullen. Bij je bestelling kun je online tegelijkertijd ook een heliumfles of heliumtank kopen. Vaak staat er bij hoeveel ballonnen je met het tankje helium kan vullen.

Diverse formaten heliumflessen of heliumtankjes

Er worden meerdere soorten en formaten heliumtankjes aangeboden, variërend van heliumtankjes voor 12 tot 50 ballonnen. Het kan handig zijn een groter heliumtankje te bestellen, want voor wat meer geld heb je relatief veel helium. En, een groter formaat tankje helium komt ook van pas als je wat langer wilt genieten van de ballonnen! Vaak blijven de met helium gevulde folieballonnen dagen tot weken zweven. Maar als je ze een paar keer bijvult, kun je er nog weken langer van genieten, en dus ook na je feestje! Bijvullen van ballonnen kan alleen bij folieballonnen en niet bij latexballonnen. Folieballonnen hebben namelijk een zelfsluitend ventiel waardoor je eenvoudig kunt bijvullen zonder bijvoorbeeld een knoop uit de ballon te hoeven halen.

In principe kun je alle ballonnen met helium vullen, dus een latex ballon van circa 24 centimeter, een folieballon die er in allerlei vormen en maten is. Maar ook zo’n enorme reuzeballon die wel 80 tot 130 centimeter doorsnede kan zijn! Maar niet elke latexballon is geschikt voor helium. Vaak staat er bij de ballon vermeld of deze geschikt is om met helium te vullen.

Mogelijkheden genoeg dus om je feest en je huis op te vrolijken met allerlei ballonnendecoraties!