Helium Kopen

Helium kopen of huren?

Wil je je ballonnen met helium vullen? Dan heb je de keuze om helium te kopen of te huren. Behalve het aantal ballonen dat je wilt vullen, zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee kan houden. De tijd dat je de helium nodig hebt of wilt gebruiken, de gelegenheid, het bewaren ervan en de verkrijgbaarheid.

Helium kopen

heliumtankje te koop

De meeste mensen kiezen er voor om helium te kopen in de vorm van disposable (wegwerp) heliumtankjes. Deze tankjes worden op zo’n manier gemaakt dat het na gebruik bij het huishoudafval kan of naar de vuilstort van de gemeente, zodat men het materiaal kan recyclen. Daarnaast mogen deze heliumtankjes gewoon thuis worden gebruikt en opgeslagen. Een van de voordelen van het thuis hebben van zo’n heliumtankje is dat wanneer zich een gelegenheid voordoet, je direct ballonnen kan opblazen. Gewoon het tankje uit de kast halen en blazen maar!

Zijn disposable heliumtankjes veilig?

Er zijn verschillende aanbieders van disposable heliumtankjes. De bedenker van de heliumtankjes is Balloontime, onderdeel van Worthington Cylinders. Deze gepatenteerde heliumtankjes zijn als enige in zijn soort voorzien van het juiste keuringscertificaat voor de Europese markt. Overige heliumtankjes zijn van Chinees fabricaat en beschikken niet over deze keuring. Deze Chinese heliumtankjes worden onder verschillende namen verkocht (o.a. Box-o-balloon, Fill ’n away). Helaas worden deze tankjes toch verkocht, omdat naleving van de gestelde regels niet wordt gecontroleerd.

Helium huren

helium tank te huur

Bij evenementen blaast men vaak grotere aantallen ballonnen op (500 stuks bijvoorbeeld). Dan is te overwegen om een heliumtank of heliumcilinder te huren. Over het algemeen is dat voordeliger dan een groot aantal wegwerp heliumtankjes.

Een heliumcilinder is te huur bij de betere ballonwinkels of gasdepots. Meestal vraagt met een borg voor de huur van de cilinder, maar deze krijg je bij inlevering natuurlijk terug. De huurtermijn is meestal een week. Vraag hier ook even naar. En hou er rekening mee dat de cilinders erg zwaar zijn, dus zorg dat je geschikt vervoer hebt.

Nu weet je de ins en outs van helium kopen of huren en kun je een geweldig ballonnenfeestje maken!